Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تابناک: صحنه سیاسی و دینی عراق امروز دوشنبه شاهد رویدادها و تحولات مهمی بود؛ رویدادهایی که پیامدهای و نتایج متعددی را به دنبال خواهد داشت. کناره گیری آیت الله سید کاظم حائری از مرجعیت شیعه عراق و خداحافظی مقتدی صدر با صحنه سیاسی عراق از جمله این تحولات بوده است. 

کناره گیری آیت الله حائری از مرجعیت و مقتدی صدر از سیاست 

سید مقتدی الصدر ، رهبر جریان صدر عراق امروز (دوشنبه) پس از بیانیه مهم آیت‌الله سید کاظم حائری، اعلام کرد که هیچ زمانی ادعای رهبری و مرجعیت نداشته و برای همیشه از فعالیت‌های سیاسی کناره‌گیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت‌الله سید کاظم حسینی حائری که به عنوان مرجع تقلید بسیاری از حامیان جریان صدر و شخص مقتدی الصدر شناخته می‌شود، امروز با اعلام کناره‌گیری خود از مرجعیت به دلیل بیماری و کهولت سن، به طور غیر مستقیم مقتدی صدر را خطاب قرار داد و از تفرقه‌افکنی میان مردم عراق به نام شهیدین صدر به شدت انتقاد کرد. 

در بیانیه مقتدی الصدر آمده است: «بسیاری از جمله آقای حائری فکر می‌کنند که این رهبری به لطف یا دستور آنان به دست آمده است در حالی که این به لطف خداوند و فیض پدرمان بوده است».

وی تأکید کرد که «نجف اشرف مقر اصلی مرجعیت دینی بوده و هست» و افزود که هرگز ادعای عصمت یا اجتهاد یا حتی رهبری نکرده و صرفا خود را «امرکننده به معروف و نهی کننده از منکر» می‌داند و هدفی جز «اصلاح اعوجاجی که عامل اصلی آن نیروهای سیاسی شیعه بوده‌اند» ندارد و می‌خواسته آنان را «به ملتشان نزدیک کند».

صدر افزود: «با اینکه می‌دانم کناره‌گیری آیت الله حائری و صدور این بیانیه به اراده شخصی وی نبوده، اما من نیز اعلام می‌کنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از عرصه کناره‌گیری می‌کنم و همه دفاتر وابسته به خود جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود می‌کنم».

وی افزوده که همگان را از تعهداتشان معاف کرده و «اگر فوت کردم یا کشته شدم برای من فاتحه بخوانید».

انتقاد آیت‌الله حائری از اقدامات مقتدی الصدر در ماهها و هفته‌های اخیر پس از آن است که روز گذشته نیز سید «رشید الحسینی» از روحانیون نزدیک به مرجع عالیقدر شیعیان در نجف اشرف، در پاسخ به سوالی از جانب مردم، به این‌ موضوع که حامیان جریان صدر، اعتراضات و تظاهرات‌های اخیر علیه پارلمان و دستگاه قضایی کشور را «انقلاب» علیه فساد توصیف می‌کنند، واکنش نشان داد و گفت: «هر اقدام انقلابی باید با هدایت امام معصوم (ع) در زمان ظهور یا مرجع عالیقدر در زمان غیبت، صورت گیرد. ما باید مشروعیت خود را از مرجعیت بگیریم...» این سخنان وی با حمله شدید حامیان مقتدی صدر در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

جریان صدر عراق از بیش از یک ماه گذشته به دلیل اختلافات سیاسی، طرفدارانش را به تظاهرات وا داشته و آنان با اشغال ساختمان پارلمان روند سیاسی کشور را تعطیل و تشکیل دولت جدید را به تاخیر انداخته‌‌اند. همزمان حامیان صدر در محوطه شورای عالی قضایی عراق به عنوان مهم‌ترین نهاد قضایی این کشور نیز تحصن کرده و موجب تعطیلی تمامی نهادهای قضایی در عراق شده‌اند.

«محمد صالح العراقی» چهره نزدیک به سید مقتدی الصدر نیز با حمایت از تجمع اخیر آشوبگران حامی صدر در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی و ادعای «انقلاب مردم عراق بر فساد»، چهارشنبه پیش تهدید کرد که اگر مردم این کشور بخواهند، انقلاب ادامه می‌یابد افزود: «اگر مردم تصمیم به ادامه انقلاب و تضعیف و نابودی مفسدان داشته باشند، گام ناگهانی دیگری برمی‌داریم که فکرش را هم نمی‌کنند.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: آیت الله ناصری مذاکرات وین سامانه سماح انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت مقتدی صدر سید کاظم حائری عراق تنش سیاسی آیت الله ناصری مذاکرات وین سامانه سماح انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۸۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند

رهبر حزب سعادت ترکیه با بیان اینکه به دلیل مسائل مربوط به سلامتی دیگر توان اداره حزب را ندارد، گفت: به زودی از سمت خود کناره گیری می‌کنم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، تمل کارا ملا اوغلو رهبر حزب سعادت ترکیه اعلام کرد که به دلیل کهولت سن و مسائل مربوط به سلامتی از سمت خود استعفا می دهد.

وی با بیان اینکه وضعیت سلامتی ام دیگر اجازه نمی دهد که این مسئولیت را به دوش بکشم، گفت: در این دوره از انتخابات(شهرداری ها) من تنها توانستم به 4 جا سفر کنم. این برای یک رهبر حزب کاستی بزرگی است. برای این نبود که نمی خواستم بروم، بلکه وضعیت سلامتی ام اجازه نمی داد. پس از آن، یک هفته در بیمارستان زیر سرم بودم و امروز کمی بهتر هستم.

رهبر حزب سعادت افزود: بهبودی امروزم موقتی است. در 4 سال پیش رویمان اگر انتخابات زود هنگام نباشد، فرصت داریم تا تشکیلاتمان را به شکلی قدرتمند توسعه دهیم. البته از سیاست به طور کامل کناره گیری نخواهم کرد بلکه از رهبری حزب کنار می روم و هر کدام از برادرانمان مدیرکل حزب شود به بالاترین شکل از او حمایت خواهم کرد.

طی یکسال گذشته احزاب سیاسی در ترکیه شاهد پوست اندازی و تغییرات در سطح رهبری بوده اند. در دوره اخیر "مرال آکشنر" رهبر حزب خوب جای خود را به "مساوات درویش اوغلو" داد. پیش از آن نیز کمال کلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق جای خود را به اوزگور اوزل داد و کمی قبلتر از آن نیز حزب دموکراتیک خلق ها به نام حزب برابری و دموکراسی خلق ها(DEM) تغییر یافت و تولای حاتیم اوغوللاری و تونجر باکرحان رهبری این حزب را بر عهده گرفتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • تابستان امسال خاموشی نخواهیم داشت
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند